Verkeerschaos na aanrijding bij Nootdorp, VID: ‘Mijd de A12’

DEN HAAG - De VerkeersInformatieDienst (VID) roept mensen op om de A12 te mijden. Aan het eind van de ochtend is er een vrachtwagen bij Nootdorp door de middenberm gereden. De snelweg is in twee richtingen afgesloten en dat blijft nog zo tot na de avondspits.
Het is een grote chaos op de snelweg. Beide kanten op staat een flinke file.  Mensen staan al lange tijd te wachten en sommige mensen zijn uitgestapt en staan op de weg.
De vrachtwagen is door de middenberm gereden en staat stil onder een spoorviaduct. Volgens Frank Boer van de VID balanceert de vrachtwagen op de middenberm. Er is gevaar dat de vrachtwagen omvalt en daarom moet hij worden gestut. Normaal zou de vrachtwagen worden weggetakeld, maar omdat hij onder een spoorviaduct staat én balanceert op de middenberm, kan dat niet.

Omleiding

In beide richtingen is een omleiding gesteld. Doorgaand verkeer vanuit zowel Utrecht als Den Haag moet voorlopig omrijden via Amsterdam over de A4, de A9 en de A2. Ook de route via Alphen aan den Rijn behoort tot de mogelijkheden. Dat is via de snelweg A4 en de  N11.
Meerdere ongelukken
De chaos is compleet doordat er twee ongelukken zijn gebeurd op de N11, die onderdeel maakt van de omleiding. Dat meldt 112 RijnenGouweland op twitter.  Tussen de afrit N209 en de ring van Alphen aan de Rijn is een ongeluk gebeurd tussen een vrachtwagen en een personenauto.  Daar stond rond 13.45 uur al twee kilometer file. Ook is er een ongeluk gebeurd tussen twee personenauto's.