Doofblinde vrouw als VIP behandeld in zwembad in Den Haag

DEN HAAG - Een heel zwembad voor jezelf. Het lijkt een droom, maar voor Joke Ros, een doofblinde, verstandelijk gehandicapte vrouw uit Den Haag werd het maandag werkelijkheid.
Samen met haar zus Trudy en zwager Frans gaat Joke elke week trouw naar zwembad Overbosch in de wijk Haagse Hout om een uurtje te gaan zwemmen. Ze hadden deze maandag alleen geen rekening gehouden met de herfstvakantie.
Tijdens de vakantie is het zwembad op maandagmiddag gesloten. ‘De teleurstelling was groot voor ons toen bleek dat het zwembad dicht was. Wij hadden net uitgelegd aan mijn zus dat wij gingen zwemmen. Met doofblinden moet je dit doen, omdat zij anders niet weten waar zij heengaan en dan raken ze in paniek’, aldus Trudy.

Alleen in het bad

‘De cassière en de manager van het zwembad waren net zo teleurgesteld als wij’, vervolgt Trudy. Uiteindelijk regelde de manager een badmeester die een uurtje wilde vrijmaken voor de drie. ‘Helemaal alleen in het bad met een badmeester. Wij vonden het heerlijk en zijn blij dat er nog mensen zijn die dit willen doen voor mijn zus.’