Bezoekers omroepwest.nl: 'Schaf VN af!'

Intocht Sinterklaas 2012 in Scheveningen
Intocht Sinterklaas 2012 in Scheveningen
DEN HAAG - Bezoekers van omroepwest.nl reageren verbolgen op de uitspraken van Verene Shepherd van de Verenigde Naties. Zij roept vandaag premier Mark Rutte (VVD) op om het Sinterklaasfeest af te schaffen. ‘Heeft de VN niets beters te doen?’, vraagt bezoeker Martin zich af.
Volgens Shepherd is Zwarte Piet, sinds jaar en dag onlosmakelijk verbonden met de goedheiligman uit Spanje, een ‘terugkeer naar de tijd van slavernij.’ Sinds enkele weken is de discussie rondom Zwarte Piet weer volop opgelaaid. Sinterklaas en Zwarte Piet zetten zelf pas op 16 november voet aan wal in Nederland.
‘Wij klagen toch ook niet als de Amerikanen één keer per jaar een kalkoen slachten tijdens Thanksgiving?’, reageert Gerrit. Zwarte Piet is onderdeel van een eeuwenoude traditie en kan niet zomaar worden afgeschaft, zo is de redenatie.

Internationale vrede en veiligheid

Tante Nous vult aan: ‘In Nederland mag je je kleden zoals je wil, je haar en make-up zoals je wil én zelf je sieraden en accessoires kiezen!’ Bij verschillende bezoekers loopt de emotie zo hoog op dat ze pleiten voor het afschaffen van de Verenigde Naties (VN). De VN werd in 1948 opgericht om de internationale vrede en veiligheid te waarborgen.
Een andere bezoeker roept intussen alle regiogenoten op om een gezamenlijk statement te maken. ‘Kom als Zwarte Piet naar de intocht van Sinterklaas!’ Dat zou gouden tijden betekenen voor kledingverhuurwinkels. Tante Nous, die al op de vrijheid van kledingkeuze wees, wil dat zelfs gedurende de hele Sinterklaasperiode doen. ´Wat zullen onze kinderen geweldige weken beleven!´, denkt ze.

Cynisch afscheid

Mo vreest intussen het ergste. Op cynische wijze zet hij alvast een bekend Sinterklaasliedje in, met als alternatieve titel: ‘Zwarte humor’
Dag Sinterklaasje, Dag dag
Dag dag Zwarte Piet
Dag Sinterklaasje, Dag dag
Luister naar ons afscheidslied
Op omroepwest.nl reageerde niemand die het voor de onderzoekster van de VN op wilde nemen.