Verongelukte vrachtwagen op A12 bij Nootdorp wordt weggehaald

NOOTDORP - De vrachtwagen die door de middenberm van de A12 is gereden wordt afgevoerd. De bergingswerkzaamheden waren moeilijk, maar inmiddels zijn twee rijbanen in de richting Utrecht weer vrij.
De afsluiting van de A12 in beide richtingen zorgt voor een complete verkeerschaos in de regio Den Haag, Leiden en Alphen aan den Rijn. Ondanks de herstvakantie loopt het op heel veel wegen in regio vast. Het verkeer richting Utrecht werd geadviseerd om te rijden via de A4 en Alphen aan den Rijn. Bij Zoeterwoude loopt het daardoor vast door al het verkeer wat de N11 op wil richting Alphen aan den Rijn. Daardoor moet het verkeer op de A4 richting Amsterdam ook rekening houden met vertraging.
Ook de rijbaan in de richting Den Haag is afgesloten omdat de truck liters brandstof heeft gelekt. Dat ligt op de rijbaan richting Den Haag. Ook een rijstrook richting Utrecht is besmeurd en dat moet nog worden schoongemaakt.

Drukke avondspits verwacht

Rijkswaterstaat zal bovendien de middenberm moeten repareren. Waarschijnlijk is de A12 ook tijdens de avondspits daardoor nog niet geheel in gebruik.
De vrachtwagen wordt nu geborgen en zal op een dieplader worden afgevoerd. Het verkeer vanuit Den Haag kan via de A12 langs het ongeval passeren. Het verkeer dat vanaf de A13 richting Den Haag wil wordt via de N14 omgeleid en daar loopt het verkeer inmiddels ook vast. De VID verwacht nog grote problemen voor de avondspits rond Den Haag.