Haagse (16) organiseert demonstratie voor behoud Zwarte Piet

DEN HAAG - De Haagse Mandy Roos uit Spoorwijk wil met zo veel mogelijk mensen op het Malieveld gaan demonsteren voor het behoud van Zwarte Piet en tegen de VN. Ze wil dat aanstaande zaterdag doen.

De 16-jarige Mandy zegt al tientallen toezeggingen te hebben van mensen uit Spoorwijk die mee willen doen. Ze heeft ook een oproep geplaatst op Facebook. ‘Demonstratie tegen de VN Zaterdag 26 oktober 13:00 op het Malieveld in Den Haag, ZWARTE PIET IS GEEN RASCISME EN MOET BLIJVEN!!!!’, zo staat op haar pagina ‘Zwarte Piet moet blijven’. Ze roept iedereen op een beetje verkleed als Zwarte Piet naar het Malieveld te komen. ‘Maar niet helemaal’, want Zwarte Piet is natuurlijk nog in Spanje, zegt Mandy.

De VN is een onderzoek gestart naar het Nederlandse Sinterklaasfeest. VN-functionaris Verene Shepherd heeft gezegd dat  Nederland moet stoppen met het Sinterklaasfeest, omdat ze het beschouwt als een terugkeer naar de tijden van de slavernij. ‘Racistisch, beledigend en niet meer van deze tijd’, zegt Shepherd.

Geen waardering voor VN-onderzoek

Bijna 80 procent van de mensen in onze regio vindt het VN-onderzoek een slechte zaak. Dat blijkt uit onderzoek van OmroepWest/EénVandaag. Landelijk vindt zelfs 87 procent van de mensen die meededen aan het onderzoek het een slecht idee dat de VN de oerhollandse traditie onderzoekt. Het onderzoek wordt gedaan omdat het feest volgens de VN een verwijzing zou zijn naar slavernij.

 

Deel dit artikel: