Chaos bij opening Primark in Zoetermeer

ZOETERMEER - Honderden tienermeisjes stormden woensdagochtend onder luid gegil de nieuwste Primark in het Stadshart in Zoetermeer binnen. 'Het is een totale chaos, mensen duwen en trekken en rennen door de winkel', zegt verslaggever Marvin Hop van Omroep West.

Hij telt zeker 500 klanten in de winkel, die 's ochtends in een rij van bijna 200 meter stonden te wachten op de langverwachte opening van de kledingwinkel. Precies om 11.00 uur gingen de deuren open en stormden de klanten naar binnen. 'Als bijen die op honing afkomen', zegt verslaggever Hop. Na de opening ontstonden ook flinke wachtrijen voor de kleedhokjes.

De Primark is een van oorsprong Ierse winkel die betaalbare kleding verkoopt en vooral populair is onder jongeren. De Primark in Zoetermeer is de vijfde vestiging in Nederland.

30 procent meer bezoekers

De komst van Primark naar het centrum van Zoetermeer zou voor zo’n 30 procent meer bezoekers kunnen zorgen. 'Dat is echt enorm. Ik ken geen andere winkel die dat effect heeft', zegt Gerard Zandbergen van onderzoeksbureau Locatus. Het bureau deed onderzoek naar de vier vestigingen die er zal zijn in Nederland: Rotterdam, Almere, Hoofddorp en Zaandam.

Eind 2014 wordt ook een Primark in Den Haag geopend, op de hoek van de Kalvermarkt en het Spui. Dat zal het grootste filiaal van Nederland worden.

Deel dit artikel: