Holland Dance introduceert nieuwe Haagse dans: Duh Haagse Kakkeâhr

DEN HAAG - Duizend dansers introduceren op zondag 3 november een nieuwe Haagse dans. Duh Haagse Kakkeâhr is de finale van een massachoreografie op het Spuiplein in Den Haag. Aan de zogenoemde Holland Dance Massive doen dans- en balletscholen mee uit de hofstad en omgeving.

De choreografie wordt gemaakt door Thom Stuart van het Haagse dansgezelschap De Dutch Don’t Dance Division (DeDDDD). Het programma begint om 15.00 uur en iedereen mag meedoen.

De muziek wordt verzorgd door Show- en Marchingband Reflection, die muziek speelt van Lady Gaga, Black Eyed Peas en Adèle. Het publiek kan plaatsnemen op één van de tribunes rondom het Spuiplein.

Duh Haagse Kakkeâhr

Het dansspektakel wordt afgesloten met Duh Haagse Kakkeâhr, volgens Stuart een typisch Haagse dans. Stuart: ‘Wie niet oppast, staat binnen de kortste keren mee te dansen. Wat trouwens niet verboden is: integendeel! De dans is makkelijk te leren voor iedereen.’

De massachoreografie wordt georganiseerd door Holland Dance, onder meer organisator van het tweejaarlijkse gelijknamige festival, dat in januari en februari voor de veertiende keer plaatsvindt.

Deel dit artikel: