Man vermiste Alie Spruit opgelucht na onderzoek politie

VLIST - 'Het is fijn dat de buitenwereld nu eindelijk ook door krijgt dat wij niks met de vermissing van Alie te maken hebben', zeggen Henk Spruit en zijn vriendin Tonnie Schipper. Spruit was als echtgenoot van de sinds 1988 vermiste Alie Spruit-Roelofsen lange tijd in beeld als verdachte. Donderdag bleek dat nieuw onderzoek geen bewijzen heeft opgeleverd dat Henk Spruit betrokken was bij de vermissing.
Sinds een zus van Alie eind januari een oproep deed in het programma Tros Vermist, is de zaak weer in de schijnwerpers komen te staan. Daarnaast was er een Goudse oud-rechercheur die een boek over de vermissing uit 1988 had geschreven, waarin nieuwe informatie opdook.
De politie en het Openbaar Ministerie zagen daarop aanleiding om opnieuw onderzoek te doen in en en rond het huis van Alie Spruit-Roelofsen aan de Provincialeweg Oost in Haastrecht. Zeker vijftien agenten waren in juli twee dagen in touw om alles uit te pluizen, zonder resultaat.

Geruchten en roddels

Volgens Henk Spruit verandert dit alles niets aan het feit dat het verlies blijft. 'De politie heeft zich alleen maar gebaseerd op geruchten en roddels', aldus Spruit. 'En dan te bedenken wat zo'n nieuw onderzoek van twee dagen de gemeenschap heeft gekost', voegt Tonnie Schipper er nuchter aan toe. 'We zijn een beetje opgelucht.'
Henk en Tonnie laten weten de afgelopen tijd niet veel stil te hebben gestaan bij de afloop van het nieuwe onderzoek. 'We hebben de rest van de familie ingelicht over het resultaat van het nieuwe onderzoek. We werden daarop gelijk gefeliciteerd. Maar eigenlijk is het geen felicitatie waard. We weten nog altijd niet waar Alie is', aldus Tonnie.