Namen van dj's Alphense Glazen Huis 2013 bekendgemaakt

ALPHEN AAN DEN RIJN - Alphen Stad FM/TV heeft de namen van de vier dj's bekendgemaakt voor het Alphense Glazen Huis. Kevin van Arnhem, Erik Joustra, Mike Mourits en Peter Trimp gaan eind december een week lang in een glazen huis op het Rijnplein wonen.
De actie wordt dit jaar gehouden van 18 tot en met 24 december 2013. Het is de derde keer dat de lokale omroep de lokale versie van het Glazen Huis organiseert. In 2010 en 2012 sloten vier Alphense dj’s zich ook al op voor het goede doel.
Met het Alphense Glazen Huis sluit de lokale omroep van Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop zich aan bij de landelijke actie Serious Request van 3FM.

Steun

Het Alphense Glazen Huis haalde tijdens de eerste inzamelingsweek in 2010 ruim 20.000 euro op. Vorig jaar sleepten vier dj’s ruim 50.000 euro in de wacht.
De organisatie hoopt deze kerst daar opnieuw over heen te gaan: ‘Inmiddels hebben een aantal scholen en sportverenigingen aangegeven geld in te zamelen voor Het Alphense Glazen Huis. Wij hopen op de steun van nog veel meer scholen, verenigingen, instellingen en bedrijven.’  
Dit jaar wordt er geld ingezameld voor ‘Kinderen die sterven door diarree’.  Het glazen huis van 3FM staat dit jaar in Leeuwarden. Eerdere edities van de landelijke actie vonden plaats in Den Haag en Leiden.