Haagse Bosbrug op 1 november al open

Bosbrug
Bosbrug
DEN HAAG - De Bosbrug in het centrum van Den Haag wordt al op 1 november van dit jaar in gebruik genomen. De dag ervoor wordt dat gevierd met een klein feestje. Dat is een paar weken eerder dan gepland.
De winkeliers en andere bedrijven in het centrum van Den Haag hebben deze week een uitnodiging gekregen om de ingebruikname van de brug tussen de Koningskade en het Korte Voorhout te komen vieren, vertelt een woordvoerder van de Binnenstads Ondernemers Federatie (BOF).
Het nieuws wordt door bedrijven in het centrum van de stad met groot enthousiasme ontvangen. De ondernemers zijn blij dat juist nu de feestdagen voor de deur staan, de binnenstad weer beter bereikbaar is.

Nieuwe brug, tramrails en riolering

Het werk begon in januari van dit jaar. Daarbij werd de hele brug gesloopt om vervolgens een nieuwe te bouwen. Ook werden de tramrails en riolering in de omgeving vervangen. Het idee was aanvankelijk dat dit een jaar in beslag zou nemen. Later werd duidelijk dat het werk misschien iets eerder klaar zou zijn.
Tijdens de operatie is de route Koningskade – Korte Voorhout in het centrum van Den Haag afgesloten voor verkeer, iets dat zeker in het begin tot grote irritatie onder automobilisten leidde. Ook trams reden een andere route.