Delft zoekt koper kinderboerderij Delftse Hout

DELFT - Delft is op zoek naar partijen die kinderboerderij Delftse Hout willen overnemen. Omdat een ingrijpende bezuiningingsronde aanstaande is, moet de gemeente al twee recreatieplaatsen sluiten. Dat zal bij de kinderboerderij niet gebeuren, maar de gemeente wil niet langer eigenaar zijn.
Kinderboerderij Delftse Hout is een van de vijf natuurvoorzieningen voor kinderen in Delft. Als de bezuinigingen doorgaan is er van het totale onderhoudsbudget van 1,4 miljoen euro nog maar 4 ton over. Dus worden de Dierenweide en het Hertenkamp gesloten, en zoekt de gemeente naar een andere oplossing voor de kinderboerderij.
Het liefst zou wethouder Stefan Brandligt zien dat de recreatievoorziening aan een partij wordt verkocht, maar hij staat ook open voor andere constructies. De komende twee jaar neemt de gemeente de tijd om een goede oplossing te vinden. Als dat niet lukt, gaan ze zelf opnieuw op zoek naar geld om de kinderboerderij in stand te houden.      

Onrust bij medewerkers

Toch is er onrust bij de medewerkers. Zij zijn bang dat de unieke cultuur verdwijnt als er een nieuwe eigenaar komt en vrezen dat mensen moeten gaan betalen.
Statenlid Anne Koning van de PvdA hoopt dat de provincie Zuid-Holland wil meebetalen. Omdat niet alleen inwoners van Delft gebruikmaken van de kinderboerderij is dit volgens haar een goed alternatief.