Haagse wethouder opent WATH-festival met homohuwelijk

DEN HAAG - Twee verliefde vrouwen geven elkaar op 2 november elkaar het jawoord tijdens het nieuwe Haagse homofestival We Are The Hague (WATH). Wethouder Marjolein de Jong sluit het roze huwelijk en opent hiermee de eerste editie van het festival.

Het huwelijk is in de Nieuwe Kerk aan het Spui in Den Haag en daarmee gaat de droomwens van de verliefde vrouwen in vervulling. Wethouder De Jong leidt de ceremonie, waarna dominee Barbara Rogoski de kerkelijke inzegening doet.

'Met deze unieke happening vieren we dat homo's, biseksuelen en lesbiennes in Nederland de vrijheid en gelijkheid kennen om te trouwen. Iets wat in veel andere landen helaas niet vanzelfsprekend is', vertelt Luuk Wessels, medeorganisator van WATH.

Debatten, dans en films

Het nieuwe festival WATH staat voor We Are The Hague en is een initiatief van vier Hagenaren, samen met het Haagse homocircuit en evenementenorganisaties. In Theater aan het Spui, de Nieuwe Kerk en het Filmhuis Den Haag zijn op deze dag debatten, dans, literatuur, films en feestjes voor homo's.  

Wessels: 'Wij willen de emancipatie en de tolerantie vergroten. Onbekend maakt onbemind. Vooroordelen neem je weg door zichtbaar te zijn en elkaar te ontmoeten.'

WestBusiness presenteert: FRITS!

Aanstaande zondag vanaf 10.00 uur  is Luuk Wessels te gast in de talkshow WestBusiness presenteert: FRITS! Daarin vertelt hij ondermeer hoe het festival tot stand is gekomen en wat de verschillen zijn met andere roze festivals die Den Haag heeft gekend.

Deel dit artikel: