Geen aanwijzingen voor seksueel misbruik op Haagse school

Still Oosterleeschool
Still Oosterleeschool
DEN HAAG - De politie heeft geen aanwijzingen gevonden voor seksueel misbruik van kinderen op de P. Oosterleeschool in Moerwijk in Den Haag. Dat is gebleken uit onderzoek, meldt de school aan Omroep West.
Bijna twee weken geleden schreef de directeur van de basisschool in een brief over twee leerlingen in de laagste groepen die slachtoffer kunnen zijn geweest van seksuele handelingen. Daarbij zouden nog drie andere scholieren betrokken zijn.
Later waren er verhalen dat de directeur zich mogelijk zelf schuldig zou hebben gemaakt aan seksueel misbruik. Sinds de verdenking heeft hij in overleg met de schoolleiding besloten voorlopig thuis te blijven. 

Ontoelaatbaar handelen

Volgens een woordvoerder van de P. Oosterleeschool is nu uit onderzoek gebleken dat er op geen enkele wijze sprake is geweest van ontoelaatbaar handelen. Ook gaat de directeur vrij uit. ‘Er komt geen aanvullend onderzoek en de zaak is door justitie geseponeerd’, aldus de zegsvrouw.
Het vermeende seksueel misbruik op de P. Oosterleeschool leidde tot flinke commotie onder ouders. Sommigen hielden een tijdje hun kinderen thuis.