NK afstanden eerste grote test voor schaatsers

LEIMUIDEN - Schaatser Bob de Jong uit Leimuiden rijdt vrijdag in de laatste rit van de 5 kilometer van het NK afstanden tegen Jorrit Bergsma. Het Nederlands kampioenschap is de eerste grote test voor de schaatsers in het olympische seizoen.
De Jong probeert op zowel de 5 als 10 kilometer een startbewijs voor de Spelen in Sotsji te krijgen. Ook Ted Jan Bloemen uit Leidschendam en Renz Rotteveel uit Oude Wetering rijden vrijdag de 5 kilometer.

500 meter

De heren rijden vrijdag ook nog een 500 meter. Kjeld Nuis uit Zoeterwoude en Gouwenaar Hein Otterspeer zijn daarop kandidaten voor een olympisch ticket. De vrouwen rijden vrijdag de 1500 meter. Met deelname van Roxanne van Hemert uit Wassenaar, Laurine van Riessen uit Leiden en Diane Valkenburg uit Zevenhuizen. 

Tweede dag

Zaterdag worden in Heerenveen de 3000 meter bij de vrouwen gereden. Annouk van der Weijden uit Nieuwveen,  Diane Valkenburg, Lisa van de Geest staan daar aan de start. Op zaterdag rijden de vrouwen de 500 meter. Margot Boer uit Woubrugge, Laurine van Riessen uit Leiden en Roxanne van Hemert uit Wassenaar starten op die afstand.
Op de 1500 meter bij de mannen zaterdag rijden Kjeld Nuis, Mark Tuitert en Renz Rotteveel.

Slotdag

Zondag worden er vier afstanden gereden bij het NK afstanden. Op de 5 kilometer bij de vrouwen start Lisa van der Geest uit Warmond, Annouk van der Weijden uit Nieuwveen en Diane Valkenburg uit Zevenhuizen.
Bij de 1000 meter bij de heren is Gouwenaar Hein Otterspeer een kandidaat voor een olympisch ticket hoopt Mark Tuitert zich opnieuw te plaatsen voor de Spelen. Bij de vrouwen op de 1000 meter zijn Margot Boer en Laurine van Riessen uit onze regio kanshebsters voor een olympisch ticket en voor een titel op de afstand. 
Het toernooi wordt zondag afgesloten met de 10 kilometer bij de mannen met deelname van oud-olympisch kampioen Bob de Jong en Ted Jan Bloemen uit Leidschendam.