Omroep West doet live verslag van Zwarte Pietendemonstratie op Malieveld

DEN HAAG - Omroep West is zaterdag live bij de Zwarte Pietendemonstratie op het Malieveld in Den Haag. Fred Zuiderwijk, die ook de jaarlijkse intocht van Sinterklaas presenteert voor Omroep West, is op Radio West te horen in de uitzendingen van Ik hou van Holland en Radio West Sport.

Ook op de website houdt Omroep West de Zwarte Pietendemonstratie in de gaten. Na de demonstratie zal hier een verslag van de dag te zien zijn. De demonstratie is een initiatief van de zestienjarige Haagse Mandy Roos uit Spoorwijk en begint om 13.00 op het Malieveld. Tussen 12.30 uur en 15.30 uur hoor je op Radio West hoe het er aan toe gaat op het Malieveld.

De Haagse riep begin deze week via de Facebookpagina Zwarte PIET MOET blijven op om te demonstreren tegen de Verenigde Naties. De VN is namelijk een onderzoek gestart naar het Nederlandse Sinterklaasfeest. VN-functionaris Verene Shepherd heeft gezegd dat  Nederland moet stoppen met het Sinterklaasfeest, omdat ze het beschouwt als een terugkeer naar de tijden van de slavernij.

Deel dit artikel: