'Opheldering kosten ADO-veld'

DEN HAAG - De PvdA, VVD en D66 in de Haagse gemeenteraad willen opheldering over de kosten die zijn gemaakt bij de vervanging van het veld van ADO Den Haag. Zaterdagavond speelt de club thuis tegen FC Twente voor het eerst op een nieuw kunstgrasveld. Tot de aanleg daarvan werd besloten na problemen met het natuurgrasveld in het stadion.
De PvdA wil van wethouder Klein (CDA) weten wat er precies is gebeurd en hoeveel extra kosten er zijn gemaakt. Raadslid Gerard Verspuij schat de kosten op zeker 4 ton. De gemeente verhuurt het stadion en veld aan ADO. Op verzoek van de voetbalclub werd dit seizoen nog begonnen op een natuurgrasveld. ‘De gemeente had tegen ADO kunnen zeggen: “jullie spelen dit hele seizoen op kunstgras.” Daarmee hadden aanlegkosten voorkomen kunnen worden’, zegt D66-fractievoorzitter Rachid Guernaoui.
Guernaoui wil ook weten wat de precieze oorzaak van de problemen met het veld is. ‘Heeft de aannemer of de leverancier van het veld fouten gemaakt? En heeft de gemeente adviezen van deskundigen opgevolgd? ’ De fractievoorzitter van D66 verwacht dat de wethouder informatie verschaft in de periodieke rapportage over ADO Den Haag. Guernaoui wil dat Klein vaart maakt met de publicatie van het document.
VVD-raadslid  Catharina Abels verwacht op korte termijn duidelijkheid van de wethouder over het ADO-veld.