Directeur Haagse P. Oosterleeschool niet meteen aan de slag

DEN HAAG - De directeur van de Haagse P. Oosterleeschool gaat niet meteen maandag alweer aan de slag. Na de vermeende misbruikzaak op zijn school is hij toe aan rust. Vrijdag werd bekend dat er geen aanwijzingen zijn gevonden voor seksueel misbruik.
Twee weken geleden werd bekend dat ouders van twee kinderen aangifte hadden gedaan van 'ontoelaatbaar gedrag'. De naam van de directeur werd genoemd. De school in de Pieter Langendijkstraat in Moerwijk liet toen al weten dat er nog geen bewijs was gevonden voor zijn betrokkenheid. Vrijdag werd bekend dat het Openbaar Ministerie de zaak heeft geseponeerd omdat er geen aanwijzingen voor strafbare feiten zijn gevonden.
De afgelopen twee weken is de directeur thuis gebleven. 'Hij heeft heel wat te verwerken gehad', zegt Ben Roodink, voorzitter van het college van bestuur. 'We hebben in overleg besproken dat hij eerst maar eens een korte vakantie moet nemen om bij te komen. Over anderhalve week gaat hij aan de slag.' Het college van bestuur laat weten het 'volste vertrouwen' te hebben in de directeur.

Tot op de bodem uitgezocht

Justitie laat ondertussen weten dat de zaak zorgvuldig is bekeken. 'Kinderen zijn gehoord in speciale studio's, door professionele mensen', vertelt persofficier Laurien van Haeringe. 'Uit het hele onderzoek is geen enkel aanknopingspunt voor strafbaar handelen gekomen. Ouders kunnen er dus gerust op zijn dat het tot op de bodem is uitgezocht.'
Als de directeur terug is op school, kunnen ouders ook het gesprek met hem aangaan. Per klas komt daarvoor een speciale sessie, laat het college van bestuur weten.