Zangeres Samantha Steenwijk uit Den Haag op punt van doorbreken

DEN HAAG - De Haagse volkszangeres Samantha Steenwijk staat op het punt van doorbreken. De 27-jarige heeft een platencontract getekend bij de bekende muziekproducent Eric van Tijn. Haar eerste single 'Altijd, Altijd' is net uit.
Steenwijk zingt al tien jaar, maar werkt desondanks nog steeds bij een visgroothandel in Den Haag. 'Administratie, facturatie, bestellingen. Ik werk hier vanaf mijn 13e en ik vind het leuk', zegt Steenwijk.
Nu, op haar 27ste is de kans groot dat dit gaat veranderen. Sinds haar deelname aan het zangprogramma Bloed, Zweet & Tranen waar ze de finale haalde, is de carrière van de geboren Rijswijkse booming.

Verschil met vroeger

’Elk weekend heb ik verschrikkelijk veel optredens en reisjes naar het buitenland', zegt Steenwijk. Ze merkt veel verschil met vroeger: 'Toen kwam ik bij een optreden aan en werd ik in de voorraadkast geduwd. Nu heb ik bij wijze van spreken een kleedkamer met blauwe M&M’s. Het mooist is dat je nu eindelijk die erkenning krijgt, waar je al tien jaar voor aan het knokken bent.'
Steenwijks single ‘Altijd Altijd’ is een ode aan de liefde voor haar vrouw Daisy, waarmee ze deze zomer in het huwelijksbootje stapte. 'Ik wil vooral vernieuwend zijn. Zoiets als mijn nieuwe single is er nog niet.'