FC 's-Gravenzande verslaat Jodan Boys in Hoofdklasse B

Smitshoek-Jodan Boys - Leroy Brank
Smitshoek-Jodan Boys - Leroy Brank
REGIO - Het Zuid-Hollandse onderonsje tussen FC 's-Gravenzande en Jodan Boys is zaterdag verrassend door 's-Gravenzande gewonnen. Het werd maar liefst 4-0. Quick Boys liep bij Ajax tegen een 3-2 nederlaag op.
FC 's-Gravenzande lijkt de weg omhoog te hebben gevonden in de Hoofdklasse B. De debutant op het op één na hoogste amateurvoetbalniveau van Nederland verloor de eerste vijf wedstrijden van het seizoen. Vorige week werd voor het eerst gewonnen en zaterdag gaf de ploeg van trainer Robin Knoester daar een goed vervolg aan. Jodan Boys werd met 4-0 terug naar Gouda gestuurd. Domingos Lopes de Brito opende de score. Daarna maakte Yuri Westhoff met een hattrick het kwartet vol.
Quick Boys ziet in de Hoofdklasse A de achterstand op koploper Sparta Nijkerk oplopen naar zeven punten. De Katwijkers verloren zaterdag met 3-2 van Ajax. Jeroen Ketting boog een 1-0 achterstand van Quick Boys op in een gelijke stand. Yuri Rose (ex-FC Volendam) hielp Ajax naar een 3-1 voorsprong. Jaap van Duijn bracht de spanning terug in de wedstrijd, maar in het laatste half uur wist Quick Boys niet op gelijke hoogte te komen. Derek van der Plas kreeg rood van de scheidsrechter.