Brandweer al ruim 1700 keer uitgerukt vanwege storm

Archieffoto
Archieffoto © John van der Tol
DEN HAAG - De brandweer is tot nu toe al ruim 1700 keer afgegaan op meldingen van stormschade en wateroverlast. Dat blijkt uit gegevens van de site alarmeringen.nl.
In totaal zijn de diverse korpsen zondag 1191 keer uitgerukt. In de nacht van zondag op maandag kwamen daar 103 acties bij. Sinds maandag 6.00 uur is de brandweer al ruim 300 keer op een melding afgegaan.
Uit de data van alarmeringen.nl is goed te zien hoe de storm zich vanaf zondag over Nederland heeft bewogen. Zo hadden zondagochtend vooral de korpsen uit Rotterdam-Rijnmond en Haaglanden verhoudingsgewijs veel meldingen, terwijl 's middags de regio's Amsterdam-Amstelland, Noord- en Oost-Gelderland en Noord-Holland Noord aan de bak moesten. De korpsen van Rotterdam (73), Breda (57), Amsterdam (60), Amersfoort (24) en Tilburg (27) hebben het tot nu toe bijzonder druk gehad met de storm.

Drukke maand

Alarmeringen.nl is volgens eigenaar Wilbert de Vries de grootste database met geanonimiseerde (zonder huisnummer) meldingen van diverse hulpdiensten. De maand oktober ontpopt zich volgens De Vries als een uitzonderlijk drukke maand voor de hulpdiensten als gevolg van stormschade en wateroverlast.
'De teller voor meldingen over stormschade en wateroverlast staat voor deze maand inmiddels op 7191. Dit is bijna twee keer meer dan het aantal van 3674 soortgelijke meldingen vorige maand en bijna vier keer meer dan de 'schamele' 1903 meldingen die de brandweer in oktober 2012 binnenkreeg over stormschade en wateroverlast.