Anouk zet racistische reacties op haar Zwarte Piet-kritiek online

DEN HAAG - De Haagse zangeres Anouk Teeuwe wordt online verrot gescholden, omdat ze kritisch is over het uiterlijk van Zwarte Piet. De zangeres heeft de meest racistische en kwetsende reacties maandag op Facebook en Twitter gedeeld.

Anouk laat berichten zien waarin mensen hatelijke opmerkingen maken over haar donkere kinderen en haar relaties met getinte mannen.

'We moeten niet discrimineren. Zwarte Piet eruit, dan alle zwarten eruit', is een van de reacties. 'Beter een racist dan een bruine lover', schrijft een van de reageerders. 'Ga lekker met die asielzoeker van je naar zijn land van herkomst blanke [...]', roept een ander. Er is ook iemand die de zangeres indirect bedreigt.

Beter kwijt dan rijk

Anouk schrijft blij te zijn dat ze deze fans kwijt is: 'Ik wil nog geen cent aan jullie ugly haters (en een paar racisten) verdienen.'

De zangeres mengde zich eerder in de discussie rondom Zwarte Piet. Ze vindt dat gemeenten het sinterklaasfeest anders zouden moeten vieren. 'Wat staan wij Nederlanders voor lul! En niet één gemeente in Nederland die het eens anders wil gaan aanpakken. Ga je schamen!', schreef de zangeres.

Omroep West heeft het meest kwetsende scheldwoord uit het citaat weggelaten.

Deel dit artikel: