Nog altijd geen treinen tussen Leiden en Schiphol

LEIDEN - Tussen Leiden CS en Schiphol rijden wegens de stormschade nog altijd geen treinen. Tussen Leiden en Haarlem rijden geen intercity’s. Reizigers moeten rekening houden met een half uur tot een uur vertraging.
De NS meldt dat het nog niet bekend is hoe lang de herstelwerkzaamheden gaan duren. Maar, de treinen rijden dinsdag in principe weer volgens de normale dienstregeling. Het is mogelijk dat op sommige trajecten de herstelwerkzaamheden nog niet klaar zijn. Dat kan gevolgen hebben voor de treindienst, aldus de NS.
Reizigers krijgen dan ook het advies kort voor de vertrek te informeren of er treinen rijden op bepaalde trajecten. Veel treinen staan op verschillende plaatsen. Daarom zijn dinsdagmorgen sommige treinen langer en sommige korter. Het is volgens de Spoorwegen lastig om alle treinen op tijd weer op de juiste plek te krijgen.

Chaos op het spoor

Honderden spoorwerkers zijn de hele maandag druk bezig geweest om de chaos op en rond het spoor op te ruimen. Bomen en takken verhinderden grote delen van het land een normale treinloop. Ook waren veel bovenleidingen kapot.
Voordat de treinen weer mogen rijden, wordt gecontroleerd of het spoor weer veilig is. ProRail laat daarvoor zogeheten schouwtreinen over het spoor rijden.