Teunissen nieuwe lijsttrekker PvdD in Den Haag

DEN HAAG - De persvoorlichter van de Partij voor de Dieren (PvdD) in de Tweede Kamer, Christine Teunissen, wordt lijsttrekker van haar partij in Den Haag bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar. Dat heeft de PvdD dinsdag bekendgemaakt.

Marieke de Groot, de fractievoorzitter en het enige raadslid van de PvdD, stapt na de verkiezingen van maart volgend jaar uit de Haagse politiek.

De Groot verhuist naar Utrecht. De 'liefde’ en een nieuwe baan hebben haar daartoe doen besluiten, zegt zij. In haar nieuwe woonplaats wordt zij wel lijstduwer voor de PvdD.

Teunissen wil lijn voortzetten

Haar opvolger, Christine Teunissen (1985), studeerde geschiedenis aan de Universiteit Leiden en werkte bij diverse internationale organisaties. Op dit moment is zij persvoorlichter voor de Tweede Kamerfractie van de Partij voor de Dieren.

Teunissen wil de lijn van haar voorganger in de gemeenteraad voortzetten ‘De Partij voor de Dieren is de enige politieke partij die zich consequent inzet voor een samenleving waarin de bescherming van het weerloze - zoals het welzijn van dieren - vanzelfsprekend is’, stelt zij.

Deel dit artikel: