'Opruimen van rotzooi van de storm duurt nog weken'

DEN HAAG - Het duurt nog weken voordat de rotzooi, veroorzaakt door de zuidwester storm van maandag, is opgeruimd. De nasleep van de storm is te voelen.
‘De eerste week wordt de grootste rotzooi opgeruimd en dan duurt het nog één a twee weken. De laatste weken ruimen we de gebroken takken met een hoogwerker op’, zegt een medewerker van Stadsbeheer van de gemeente Den Haag.
In Wateringen is door de sterke windkracht een dak van een flatgebouw gewaaid. Een van de bewoners woont  pas een maand in de flat. ‘Door een gat in het dak lekt het water naar binnen. Ik woon pas een maand in het huis, dus ik heb wel een beetje pech.’

100 miljoen euro schade

De kosten voor de schade loopt volgens het Verbond van Verzekeraars op tot bijna 100 miljoen euro. Maar de schade had erger kunnen zijn. ‘Wat we gezien gebben is dat iedereen op tijd is gewaarschuwd. Ook hebben de media veel aandacht aan de storm besteed. Dat heeft geholpen iedereen bewust te krijgen en de mensen konden maatregelen nemen om de schade enigszins te beperken’, aldus Richard Weurding van het Verbond voor Verzekeraars.