Steijn: ‘Wisselvalligheid ADO Den Haag een raadsel’

DEN HAAG - In drie dagen tijd toonde ADO Den Haag twee totaal verschillende gezichten. Na de indrukwekkende overwinning op FC Twente (3-2) sloeg de formatie van Maurice Steijn een modderfiguur in de KNVB Beker door met 2-1 te verliezen van eerstedivisionist MVV Maastricht.
Waarom kon de coach niet uitleggen. ‘Het is ons al een aantal keer overkomen. Die wisselvalligheid is voor ons ook een raadsel. Tegen Twente was er zoveel passie en strijdlust, daar zag je nu zeker in de eerste helft niks van terug.’ En dat terwijl in de wedstrijdbespreking vooraf volgens Steijn alles geënt was op het treffen met Twente.
Twee spelhervattingen werden ADO uiteindelijk fataal in Maastricht. ‘Dat we niet opletten bij standaardsituaties, zegt heel veel. We zijn niet scherp. Onbegrijpelijk en overklaarbaar.’ Toch had Steijn in de tweede helft nog hoop dat het goed zou komen. ‘Na de 2-1 had ik het idee dat hij nog een keer zou vallen. We hebben ook twee grote kansen gehad (Mike van Duinen en Catalin Tira, red.), maar het mocht niet zo zijn.’