Gemeenteraad van Westland beslist over geld voor gemeentehuizen

WESTLAND - De gemeenteraad van Westland is begonnen aan de extra vergadering over krediet voor de bouw van twee gemeentehuizen. De fractie van Westland Verstandig heeft direct gevraagd om uitstel van het debat.
De gemeente zou een fout hebben gemaakt bij de publicatie van de aankondiging van de vergadering. Burgers zouden op een verkeerd been zijn gezet. Andere partijen willen doorgaan met het debat en dat gebeurde dus ook De tribune in het stadhuis zit bomvol.
De raad moet een besluit nemen over het voorstel om 21 miljoen euro uit te trekken voor de bouw van twee gemeentehuizen in Naaldwijk. Het ene gebouw is een Bestuurs- en Publiekscentrum. Het andere het kantoor voor de ambtenaren. Over het stadhuis wordt al jaren gesteggeld.

Grieks drama

De lokale politiek kon het niet eens worden over de bouw van één nieuw stadhuis. Als compromis komen er nu twee vestigingen. Twee grote partijen zullen instemmen met het voorstel. Gemeentebelangen Westland en het CDA willen een punt zetten achter tien jaar gedoe over het nieuwe stadhuis.
Het CDA vroeg om meer kansen voor ondernemers uit het Westland bij de aanbesteding van het project. De partij wil verder een onderzoek naar renovatie van de Rabobank in Naaldwijk. Dat is één van de locaties voor de gemeentehuizen. Het CDA sprak van een Grieks drama dat vanavond tot een einde komt.