Strooigoed bij intocht van Sinterklaas in Scheveningen dit jaar ook glutenvrij

DEN HAAG - Naast de oude vertrouwde pepernoot gaan Zwarte Pieten in Scheveningen dit jaar ook glutenvrij strooigoed uitdelen. De organisator van de intocht, Peter Boelhouwer, vindt dat de intocht voor iedereen een feest moet zijn, ook voor kinderen met een allergie.
Kinderen met een glutenallergie kunnen het normale strooigoed niet eten. Ze kunnen er namelijk ernstig ziek van worden. Deze kinderen zien ieder jaar het strooigoed bij de intocht van Sinterklaas aan zich voorbij gaan.
'Vaak nemen ouders daarom zelf strooigoed mee’, aldus Boelhouwer. 'Ze moeten allerlei kunstgrepen doen om er voor te zorgen dat hun kinderen toch wat strooigoed krijgen.' Daarom heeft Sinterklaas dit jaar voor de Haagse kinderen met een allergie een oplossing bedacht.
Speciale Gluten Piet
Bij de intocht zullen een aantal speciale Gluten Pieten meelopen. Zij hebben een speciaal pak aan en delen alleen glutenvrij strooigoed uit. Dit is belangrijk omdat het glutenvrije strooigoed niet in aanraking mag komen met de gewone pepernoten.
'We doen bij de intocht al veel voor mensen met een beperking, zoals gootjes over de kabels en invalidetoiletten. Maar zo´n glutenintolerantie is ook echt een serieus ding´, aldus Boelhouwer.