Verdriet bij familie omgekomen scooterrijder

DEN HAAG - Groot verdriet bij de familie van de 22-jarige Alan de Rooy. De jongen overleed woensdag nadat zijn scooter bij een achtervolging met een politie-auto botste. Zijn familie zit op Curaçao. Alles komt nu op de schouders van zijn tante in Nederland.
Alan had met een vriend zijn nieuwe scooter opgehaald toen de politie ze in de nacht van dinsdag op woensdag wilde laten stoppen. De jongens reden hard, zonder helm en de scooter had geen kentekenplaten. In plaats van de stoppen, gingen ze er vandoor. Het is niet bekend waarom.
Op de Erasmusweg botsten ze met een politiewagen en gingen onderuit. Wie op wie botste, is niet bekend. Omdat de Rijksrecherche nog onderzoek doet, wil justitie daar niets over zeggen. Alan overleed woensdagochtend in het ziekenhuis. De bestuurder van de scooter ligt nog zwaargewond in het ziekenhuis.

Autospuiter

Alan was van Curaçao naar Nederland gekomen om autospuiter te worden. Hij woonde een tijdje bij zijn tante, voor hij in Den Haag zijn eigen kamer vond. Een gezellige jongen, zegt tante Jeanine Joubert, altijd in voor een grapje. Soms een beetje lui misschien. Maar nog nooit in aanraking met politie geweest.
Bij garagebedrijf Raymond vond hij een stageplek. 'Hij wilde er iets van maken', zegt eigenaar Raymond Jhagrob. 'Hij hing niet zoals anderen van zijn leeftijd op straat, hij was elke dag hier om te werken.'

Crematie

Waarom de jongens voor de politie zijn gevlucht, weet de tante van Alan niet. 'Ik snap het niet', zegt tante Jeanine. 'Ja, ze zaten fout en hadden moeten stoppen. Maar is dat een reden om tegen een scooter aan te rijden waar twee kinderen op zitten?'
De tante is deze dagen druk bezig alles geregeld te krijgen. 'Hij was zo'n jongen die niet verzekerd was. "Ik ben nog jong", dus dat vond hij niet nodig.' Maar nu is er geen geld om zijn lichaam naar Curaçao te brengen. 'Ik probeer nu zijn familie hierheen te krijgen. Dan kunnen we hem hier cremeren en kan zijn moeder hopelijk zijn as mee terug nemen.'
De crematie is woensdag om 13.30 uur in Ockenburgh. Voorafgaand vertrekt de rouwstoet om 13.00 uur bij Waldeck aan de Oude Haagweg 28. Vrienden wordt opgeroepen met een scooter in de stoet mee te rijden.