Laan van Meerdervoort Loop mikt op evenaring lopersrecord

DEN HAAG - De voorbereiding op de achtste Parnassia Laan van Meerdervoort Loop in Den Haag van aanstaande zondag loopt op rolletjes, zo laat de organisatie weten aan Omroep West.
Zowel recreatieve hardlopers als wedstrijdatleten komen aan hun trekken op het 10 kilometer-parcours dat de deelnemers naast asfalt over de atletiekbaan van Haag Atletiek, duinpaden en het strand voert. Start- en finishpunt is het Deltaplein in Kijkduin. ‘Het is zeker geen makkelijk maar wel een heel mooi parcours’, aldus organisator Edgar de Veer.
Vorig jaar trok de Parnassia Laan van Meerdervoort Loop een recordaantal van 2.350 deelnemers. De organisatie denkt, afhankelijk van de weersomstandigheden, dit jaar ongeveer op hetzelfde aantal uit te komen.
Tot de favorieten voor de wedstrijdloop behoren bij de mannen Olfert Molenhuis (de winnaar van 2012), Paul Zwama (2de op het NK marathon), een Braziliaan en enkele lopers uit België. In het vrouwenveld gelden Lesley van Miert (meervoudig Nederlands kampioen 10 km) en Jamie van Lieshout (7de op het EK 5 km onder 23 jaar) als voorname kanshebbers.
Voor de jeugd zijn er verschillende Kids Runs en een Peuterloop. Ook is het mogelijk om met één of meerdere bedrijfsteams mee te doen aan de Business Run van 5 of 10 kilometer.
Inschrijven kan zondag nog op het Deltaplein in Kijkduin.

Programma

10.30 uur: Inschrijfbureau geopend
12.00 uur: Start 350 m Peuterloop
12.15 uur: Start 1 km Kids Run
12.45 uur: Prijsuitreiking 1 km
13.00 uur: Start 10 km & 5 km
14.15 uur: Prijsuitreiking 10 km en 5 km