Ruim twee ton extra voor kunstgrasveld ADO Den Haag

DEN HAAG - Het aanleggen van de nieuwe kunstgrasmat van ADO Den Haag heeft tot extra kosten geleid. Dat zei de Haagse wethouder Karsten Klein (CDA) donderdag tijdens een vergadering van de raadscommissie Samenleving. Hij schat die extra kosten op 230.000 euro.
Dit bedrag zal uit de begroting voor het WK hockey, dat volgend jaar in Den Haag wordt gehouden, worden gehaald, zo zei Klein. Eerder werd al bekend dat alleen het kunstgrasveld ongeveer twee ton kost.
De kunstgrasmat, die er nu een kleine twee weken ligt, moest versneld worden aangelegd omdat er grote problemen waren met het nieuwe natuurgrasveld in het ADO stadion. Na hevige regenval  was het veld onbespeelbaar geworden. Twee wedstrijden werden afgelast en de inhaalwedstrijd tegen Vitesse moest op een vrijwel onbespeelbaar veld worden afgewerkt.

Problemen na vervanging ondergrond

De problemen ontstonden nadat afgelopen zomer de ondergrond van het veld werd vervangen om het alvast geschikt te maken voor het kunstgrasveld voor het WK hockey dat in 2014 in het ADO-stadion wordt gehouden. Het nieuwe natuurgras dat op die ondergrond is geplaatst, bleek niet bestand tegen de grote hoeveelheid regen. Daarna is besloten om een kunstgrasveld aan te leggen.