Super Saturday op radio en tv bij Omroep West

Zoontjes en Van Ooijen, Katwijk - FC Lisse
Zoontjes en Van Ooijen, Katwijk - FC Lisse
REGIO - Komende zaterdag is het ‘Super Saturday’ in de sportuitzendingen van Omroep West. ADO Den Haag gaat ’s avonds op bezoek bij het AZ van de Haagse coach Dick Advocaat en ‘s middag staan in de topklasse maar liefst drie regionale derby’s op het programma.
Een unicum: alle zes de regiotopklassers staan zaterdag tegenover elkaar. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt bij Rijnsburgse Boys – Scheveningen, FC Lisse – Katwijk en Noordwijk – Ter Leede. Al die drie duels zijn live te volgen bij Radio West Sport.

Rijnsburgse Boys – Scheveningen

Het ondermaats presterende Rijnsburgse Boys ontvangt op de Middelmors nummer 7 Scheveningen, de hoogst genoteerde regioclub. Dat is een herhaling van het districtsbekeraffiche van twee weken geleden. Toen troefde Scheveningen de ploeg van de geplaagde coach Niek Oosterlee af: 1-2.
De Rijnsburgers boekten vorige week een broodnodige uitzege (1-3) op Excelsior Maassluis, maar staan nog altijd op een teleurstellende 14de positie. Scheveningen verloor thuis met 0-2 van IJsselmeervogels. Het team van trainer John Blok won in oktober niet één competitiewedstrijd.

FC Lisse – Katwijk

Katwijk kwakkelt. De oranje brigade van Cees Bruinink vindt zichzelf na de nederlaag tegen Kozakken Boys (1-3) terug op de twaalfde plaats. De Katwijkers reizen af naar Ter Specke in de wetenschap dat FC Lisse vorig seizoen vier pakte tegen de latere kampioen, waaronder het volle pond op eigen veld.
Het huidige verschil op de ranglijst is drie punten in Lisses voordeel. Het geel-blauwe gezelschap hield zaterdag een punt over aan het uitduel met Spakenburg, dat in 0-0 eindigde. FC Lisse, dat deze week het contract van coach Misha Salden verlengde, voert met de negende stek het rechterrijtje aan.
Noordwijk – Ter Leede
Op de Duinwetering ontmoeten de twee hekkensluiters elkaar in een zogenaamde ‘zespuntenwedstrijd’. Noordwijk neemt de voorlaatste stek in en heeft negen punten, vier meer dan nummer laatst Ter Leede, dat afgelopen zaterdag een puntje sprokkelde tegen Barendrecht (1-1).
De thuisploeg van trainer Robbert de Ruiter behaalde vorige week een knappe 1-3 overwinning bij HHC Hardenberg. Woensdag werd Noordwijk in het KNVB Bekertoernooi uitgeschakeld door eredivisionist Vitesse.

ADO Den Haag

Als slotstuk speelt ADO Den Haag zaterdagavond in Alkmaar een uitwedstrijd tegen AZ, de nummer drie van de eredivisie. Dat duel begint om 19.45 uur en wordt integraal uitgezonden op Radio West. Een pikante ontmoeting voor AZ-coach Dick Advocaat: de Hagenaar kwam als speler jarenlang uit voor ADO en is bij AZ de opvolger van de onlangs ontslagen Gertjan Verbeek.
ADO Den Haag hoopt de lijn door te trekken van afgelopen zondag, toen met 3-2 gewonnen werd van lijstaanvoerder FC Twente. Midweeks sloeg de ploeg van Maurice Steijn echter een flater in het toernooi om de KNVB Beker. In Maastricht schakelde eerstedivisieclub MVV de Hagenaars uit: 2-1.

Radio West Sport is zaterdag te beluisteren van 14.00 tot 18.00 uur en van 19.00 tot 23.00 uur op 89.3 FM. ’s Avonds zijn om 20.25 uur samenvattingen van de drie topklasseduels te zien in TV West Sport.