Thorbeckegebouw Alphen voorlopig niet plat

ALPHEN AAN DEN RIJN - De leegstaande panden rond het Thorbeckeplein in Alphen aan den Rijn worden niet op korte termijn gesloopt. Een meerderheid van de gemeenteraad koos er donderdagavond voor om het Thorbeckegebouw en de bebouwing aan de Anne Frankkade voorlopig te laten staan. Om verdere verpaupering te voorkomen, worden de leegstaande winkels aan de Lage Zijde opnieuw ingevuld tot er meer duidelijkheid is over de ontwikkeling van het gebied.
De gemeente Alphen aan den Rijn probeert al jaren het woon- en winkelgebied aan de Lage Zijde van het Stadshart te renoveren. De plannen zijn in het slop geraakt, omdat de projectontwikkelaar tot zich tot drie keer toe heeft teruggetrokken. De projectontwikkelaars zien geen brood in de plannen. Inmiddels heeft de gemeente er 139 miljoen euro in gestoken en verpaupert het gebied steeds meer. Vooral het Thorbeckeplein en een deel van de Hooftstraat zien er niet goed uit.
Op woensdag 13 november zijn er tussentijdse gemeenteraadsverkiezingen in Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude vanwege een gemeentelijke herindeling.