Startsein 'Nederland Leest' campagne in Naturalis in Leiden

LEIDEN - Presentator Philip Freriks geeft vrijdagmiddag in Naturalis in Leiden het startsein voor de campagne 'Nederland Leest'. Dit jaar staat de landelijke actie, die het lezen moet bevorderen, in het teken van het boek Erik of het klein insectenboek, dat Godfried Bomans (1913-1971) in 1940 schreef.
Bibliotheken doen dit boekje gedurende de maand november cadeau aan hun leden. Het boek vertelt het verhaal van Erik Pinksterblom, die op een nacht het schilderij Wollewei boven zijn bed instapt en zo in de wondere wereld van de insecten terechtkomt. Volgens organisator CPNB stelt het boek 'actuele vragen over de plek van de mensheid in het grotere geheel' en toont het 'gulle gevers naast grote graaiers'.
Tijdens de Voorleesestafette op woensdag 13 november lezen bekende naamgenoten van de jonge held voor uit het boek. Onder hen cabaretier Erik van Muiswinkel en tv-presentator Erik van der Hoff. Bioloog en schrijver Midas Dekkers geeft op woensdag 20 november in Voorburg een lezing over het boek op uitnodiging van Bibliotheek aan de Vliet in Theater Ludens in Voorburg.