GGD-logo moet van website Zoetermeers huidinstituut Cura af

ZOETERMEER - GGD Nederland wil dat huidinstituut Cura het GGD-logo van zijn site afhaalt. Omroep West ontdekte dat het instituut uit Zoetermeer een zelfgefabriceerde afbeelding met de tekst 'GGD Nederland Gecertificeerd 2013' op zijn website heeft geplaatst.
De regionale GGD-afdelingen houden toezicht op bedrijven die permanente make-upbehandelingen (PMU) aanbieden. Eens in de twee jaar wordt een bedrijf geïnspecteerd op voornamelijk hygiëne en of er bijvoorbeeld geen kinderen onder de 12 jaar worden behandeld. 'Maar met die inspecties heeft GGD Nederland helemaal niets te maken', zegt een woordvoerder.

Twee vergunningen ontbreken

Na inspectie wordt bij een positieve beoordeling een vergunning verstrekt. Die zijn locatiegebonden. Bij Cura bleken twee vergunningen te ontbreken, voor de filialen in Haarlem en Den Haag. Maar ook als Cura daarvoor wel vergunningen had gekregen, mag het niet het logo van de GGD voeren.
Volgens eigenaar Paul Swaan is voor zijn behandelruimte in Den Haag zes weken geleden al een vergunningsaanvraag gedaan. Maar de GGD Den Haag zegt zo'n aanvraag niet te hebben ontvangen.
Het is volgens de GGD bovendien niet toegestaan om in afwachting van een vergunning alvast te beginnen met behandelen. Toch doet Swaan dat al minstens een half jaar.