'Beneluxtrein wordt stuk duurder'

DEN HAAG - Treinreizigers moeten fors meer gaan betalen voor de Beneluxtrein tussen Den Haag en Brussel. Het tarief voor deze trein zal vanaf half december met 8 procent stijgen, terwijl de reistijd 11 minuten langer wordt. Dat stelt het Landelijk Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer (Locov) vrijdag.
Het Locov spreekt van een 'grenstoeslag' voor de treinen. Wie nu met de Beneluxtrein in de tweede klas een enkele reis maakt, betaalt 30 euro. Volgend jaar wordt dat 32,10 euro. 'Wij zijn het zeer oneens met uw voornemen om via deze prijsverhoging toch weer een grenstoeslag in te voeren', schrijft het Locov aan NS HiSpeed.
Daarbij worden volgens het Locov de prijzen voor mensen die overstappen nog veel hoger. Reizigers vanuit Utrecht krijgen in totaal te maken met een prijsstijging van 27 procent, meent het overleg.
De Tweede Kamer praat maandag over de treinen tussen Den Haag en Brussel. Het Kamerlid Carla Dik-Faber kondigt op twitter al aan dat ze zich tegen de tariefsverhoging zal verzetten.