Snelweg A4 afgesloten voor ontmanteling vliegtuigbom, omleiding verkeer

Bom baggerschuit
Bom baggerschuit
LEIDEN - De snelweg A4 tussen Zoeterwoude-Dorp – Leidschendam is zaterdagochtend tussen 07.45 uur en 9.00 uur tijdelijk dicht. De vliegtuigbom die donderdag bij Leiden werd gevonden, wordt dan ontmanteld. Dat laat de gemeente Leiden weten. Ook het luchtruim gaat tijdelijk dicht. Verkeer wordt omgeleid via de N11 en de A44
In natuurgebied De Vlietlanden bij Leidschendam wordt de ontsteking uit de bom gehaald. Daarom is de snelweg langs het gebied dicht tussen 07.45uur en 9.00 uur 's ochtends, meldden Rijkswaterstaat en de politie. 'We willen het zo vroeg mogelijk, maar wel in het licht doen', aldus een gemeentewoordvoerster vrijdag.
De bom uit de Tweede Wereldoorlog is vrijdag al per boot vervoerd naar Vlietlanden vervoerd vanuit Leiden. De weinige mensen die in de buurt wonen of werken, moeten tijdens de ontmanteling binnen blijven. De 500-ponder wordt na de ontmanteling waarschijnlijk naar het strand bij Wassenaar vervoerd en daar tot ontploffing gebracht.
Donderdag werd de bom werd gevonden tijdens baggerwerkzaamheden. Het treinverkeer tussen Leiden en Den Haag werd toen stilgelegd. Ook werd een belangrijke weg in Leiden afgesloten en werden enkele woonboten ontruimd.