ADO Den Haag machteloos tegen AZ en verliest met 2-0

DEN HAAG - Zeven dagen na de verrassende 3-2 overwinning op koploper FC Twente heeft ADO Den Haag zaterdagavond met 2-0 verloren van AZ. Door de nederlaag in Alkmaar blijft ADO op de zestiende plaats in de eredivisie staan.
ADO Den Haag stond een groot deel van de wedstrijd onder druk van AZ. De eerste echte kans van ADO was pas in de 81e minuut te zien. Anderzijds was AZ ook nauwelijks gevaarlijk. Gino Coutinho redde één knap een schot van Roy Beerens. Toch kon Coutinho niet voorkomen dat AZ op slag van rust op voorsprong kwam. Nemanja Gudelj profiteerde van een fout van Danny Bakker en half ingrijpen van Dion Malone: 1-0.
Na een goed kwartier in de tweede helft was de wedstrijd gelopen. Johann Berg Gudmundsson schoot de bal met een ferme trap in de kruising. Coutinho was kansloos. Diezelfde Coutinho voorkwam nog geen vijf minuten later met een miraculeuze redding dat AZ op 3-0 kwam. ADO, dat speelde zonder de disciplinair geschorste Roland Alberg, bleef onder Alkmaarse druk staan. Michiel Kramer tekende met een kopbal voor de enige kans van de wedstrijd.
Scoreverloop AZ-ADO Den Haag 2-0 (1-0): 1-0 Nemanja Gudelj (42'), 2-0 Johann Berg Gudmundsson (65').
Opstelling AZ: Esteban Alvardo; Matthias Johansson, Jeffrey Gouweleeuw, Jan Wuytens, Nick Viergever; Celso Ortiz, Nemanja Gudelj, Maarten Martens; Johann Berg Gudmundsson, Aron Johansson en Steven Beerens.
Opstelling ADO Den Haag: Gino Coutinho; Gianni Zuiverloon (Ricky van Haaren, 80'), Danny Bakker, Tom Beugelsdijk, Aäron Meijers; Dion Malone, Danny Holla Mathias Gehrt; Mike van Duinen, Michiel Kramer en Jerson Cabral.
Gele kaart(en): Michiel Kramer (ADO Den Haag)
Rode kaart(en): n.v.t.
Scheidsrechter: Bjorn Kuipers