Grote verkeerschaos door afsluiting Haagweg

Asfalt
Asfalt
RIJSWIJK - De afsluiting van de Haagweg in Rijswijk richting Den Haag heeft maandagochtend voor een flinke verkeerschaos gezorgd. De weg is tot het eind van het jaar dicht, omdat het hoofdriool onder de rijbaan wordt gerenoveerd.
Mede door het slechte weer ontstonden in de loop van de ochtendspits flinke opstoppingen. Het regende zo hard dat aanwijzingsborden omvielen en communicatiemiddelen uitvielen. Volgens de verkeerscoördinator heeft een omleiding ook altijd een paar dagen nodig voordat automobilisten eraan gewend zijn.
Verkeer dat vanaf de A13 en de A4 de stad in wilde, kwam al vast te staan ter hoogte van de Hoornbrug. Ook lokaal verkeer heeft last van de omleiding, omdat het openbaar vervoer en de doorgaande route voorrang krijgt.

Werkzaamheden

De werkzaamheden vinden plaats op het gedeelte tussen de Geestbrugweg en de Broekslootkade. Automobilisten worden omgeleid via de Geestbrugweg, de Binckhorst en de Mercuriusweg. Om te voorkomen dat automobilisten omringende straten gebruiken als sluiproute, zijn verkeersregelaars ingezet. Die blijven de hele periode staan.
Op het afgesloten gedeelte van de Haagweg is ter hoogte van de Bilderdijkstraat een werkput van zeven meter lang en drie meter breed. De werkzaamheden maken onderdeel uit van de totale rioolrenovatie van de 80-jarige Jaagpadleiding die loopt onder het Jaagpad, de Huis te Hoornkade en de Haagweg in Rijswijk.