Vier auto's in één weekend uit de bocht op N206 bij De Zilk

DE ZILK - Vier auto´s zijn afgelopen weekend op dezelfde plek op de N206 bij de Zilk uit de bocht gevlogen. Drie voertuigen kwamen ook nog eens in de sloot terecht.
Het gaat om de bocht aan het eind van de provinciale weg N206 bij hectometerpaal 35.6. Deze bocht is al langer berucht omdat er vaker auto’s uit de bocht vliegen. Maar nog nooit zijn er zo veel automobilisten in twee dagen tijd de dupe geworden van dit stukje weg.
Bergingscentrale Bollensteek heeft alle auto’s daar weggesleept. Volgens de berger rijden auto’s er vaak te hard omdat ze gewoonweg geen bocht van 90 graden verwachten aan het einde van een provinciale weg. Wat meer borden die aangeven dat deze gevaarlijke bocht eraan komt, zou volgens hem de oplossing zijn.  

Bocht is in orde volgens de provincie

De provincie is de eigenaar weg. Ze laat aan Omroep weten dat de bebording en de weg in orde zijn. Ze denken dat het komt omdat automobilisten gewoonweg te hard rijden en zich dus niet aan de snelheid houden. Een tijd geleden is de maximumsnelheid in de bocht al verlaagd naar 40 kilometer per uur. Zondagavond heeft de provincie noodvangrail geplaatst om te zorgen dat auto´s in de toekomst in ieder geval niet meer in het water terecht komen.
Toch gaat de provincie nogmaals onderzoeken of de veiligheid van de bocht niet kan worden verbeterd. Begin volgens jaar staat er een grootschalige aanpassing van de N206 gepland. Als blijkt de bocht aangepast moet worden, kan dat dan gebeuren.