Automobilist betaalt 1,18 euro voor rit door Blankenburgtunnel

Eerder werd al geprotesteerd tegen de komst van de Blankenburgtunnel
Eerder werd al geprotesteerd tegen de komst van de Blankenburgtunnel
WESTLAND - Automobilisten die door de nog aan te leggen Blankenburgtunnel willen rijden, moeten daar straks 1,18 euro tol voor betalen. Voor vrachtwagens zal een tarief van 7,11 euro gelden.
Dat schrijft minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur maandag in een brief aan de Tweede Kamer. De Blankenburgtunnel is een snelle verbinding tussen het Westland en de Rotterdamse haven.
Schultz heeft ook de tol vastgesteld voor de verlengde A15. Dat stuk weg moet ook nog worden aangelegd. Daar gaan automobilisten 1,62 euro betalen om de weg te gebruiken. Vrachtwagenchauffeurs moeten daar 7,54 euro voor neertellen. De tolprijzen kunnen jaarlijks nog aan de inflatie worden aangepast.

Geen tol voor verbindingsweg A13 en A16

Eind vorige week werd bekend dat de tol voor de nieuwe verbinding tussen de A13 en A16 is geschrapt. De minister vreest dat automobilisten de weg anders zullen mijden.
Natuur- en milieuorganisaties hebben vaak tegen de Blankenburgtunnel gedemonstreerd. Ook de politieke partijen GroenLinks en SP zijn tegen de aanleg.
Tuinders in het Westland willen graag dat de tunnel er wel komt. Zij hebben naar eigen zeggen vaak last van files op de wegen rondom Rotterdam.