Hagenaar huurt met valse papieren een woning voor hennepkwekerij

Hennepkwekerij opgerold
Hennepkwekerij opgerold
DEN HAAG - Een 23-jarige man uit Den Haag heeft maandag een gevangenisstraf van 14 maanden, waarvan vier maanden voorwaardelijk, tegen zich horen eisen. Hij had samen met zijn broer op basis van valse papieren een woning gehuurd en daar bleek vervolgens een hennepkwekerij te zijn geïnstalleerd. De politie is nog op zoek naar zijn broer.
De zaak kwam aan het licht toen een medewerkster van een isolatiebedrijf door verschillende makelaars werd gebeld, die bij haar wilde controleren of de verdachte daadwerkelijk voor haar werkte. Dit was niet het geval en de medewerkster deed namens het bedrijf aangifte.
Eén makelaar bleek al een woning aan de verdachte te hebben verhuurd. De politie ging naar de woning en trof daar een hennepkwekerij aan. Ook vond de politie zeven kilo hennep.

Meerdere makelaars benaderd

Uit het onderzoek bleek dat de broers zo'n vijf makelaars hadden benaderd voordat ze uiteindelijk de woning konden huren waar de hennepkwekerij werd aangetroffen. De twee gingen volgens de officier van justitie georganiseerd te werk.