Weinig animo voor verkiezingen Alphen, Boskoop en Rijnwoude

ALPHEN - De inwoners van Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude lopen nog niet warm voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van 13 november.
De rest van Nederland gaat pas in maart 2014 naar de stembus, maar omdat de drie gemeenten vanaf 1 januari worden samengevoegd tot één nieuwe gemeente stemmen de drie eerder. 
Hoewel in alle dorpen de verkiezingsborden zijn beplakt en partijen al druk aan het folderen zijn, leven de verkiezingen bij de inwoners nog nauwelijks. In Rijnwoude en Boskoop komt dat voornamelijk omdat inwoners vrezen ondergesneeuwd te worden door de grootste gemeente, Alphen aan den Rijn.  'Bang dat ze vergeten gaan worden, ik denk dat dat het een beetje is', zegt een inwoonster van Rijnwoude.

Geen vertrouwen in politiek

Ook de naam van de fusiegemeente schiet hen in het verkeerde keelgat.  Rijnwoude en Boskoop gaan namelijk Alphen aan den Rijn heten. 'Het moet gewoon RijnGouwe worden, en geen Alphen', aldus een inwoner van Boskoop.
In Alphen hebben de inwoners geen problemen met de fusie. Daar is weinig animo voor de stembus, omdat er geen vertrouwen is in de politiek. Dat heeft alles te maken met de gang van zaken rond de aanpak van de centrum. 'Omdat de politieke partijen hier hun eigen zin doordrijven, dat zie je nu met het nieuwe stadshart wat er zou moeten komen, alles opgekocht maar er gebeurt niks', vindt een Alphenaar.