Stankoverlast Gouda: evacuatie voorbij

GOUDA - Bewoners van de Symfonielaan in Gouda mogen weer thuis slapen. Dit weekend zijn ze hun huis uit gejaagd door een enorme stank die uit de kruipruimte leek te komen. Drie gezinnen werden op last van de brandweer geëvacueerd.
Zaterdagochtend begon de stankoverlast in Gouda. De woningcorporatie Mozaïek Wonen liet proefmonsters nemen, omdat de bewoners de geur niet vertrouwden. Saskia Heemskerk en Michel Maier belden de politie. 'Binnen no-time stond politie, brandweer en de milieudienst op de stoep. Terwijl ik alleen maar wilde weten of de lucht schadelijk zou zijn voor onze gezondheid', aldus Michel Maier die zich bekommerde om de gezondheid van zijn vierjarige dochter. Voor onderzoek werd water uit de kruipruimte meegenomen.
'Er is geen gevaar voor de gezondheid', zegt directeur Peter Ruigrok van Mozaïek. 'Waarschijnlijk is de lucht afkomstig van terpentine of wasbenzine. Waar het vandaan komt is vooralsnog onduidelijk'. De corporatie tipt de bewoners de huizen goed te ventileren en het kruipluik dicht te houden, dan kunnen ze met een gerust hart weer thuis slapen.