Kampioen Bram Chardon feestelijk onthaald op Manege Chardon

DEN HOORN - Bram Chardon die het afgelopen weekend zijn wereldtitel bij de vierspannen met pony’s heeft geprolongeerd, is dinsdagavond feestelijk binnengehaald bij Manege Chardon in Den Hoorn.
De 21-jarige zoon van veelvoudig kampioen IJsbrand Chardon werd verwelkomd door een zeer trotse vader, maar ook de rest van de familie stond buiten om het gezelschap te verwelkomen met champagne. Onder politiebegeleiding kwam de vrachtwagen het terrein van de manege opgereden. 
'Geweldig om zo ontvangen te worden', zegt Bram terwijl hij van alle kanten gefeliciteerd wordt. Om zijn nek heeft hij de drie medailles hangen die hij in het in het Franse Pau won. Hij was daar veel te sterk voor de concurrentie.

Twijfel over de toekomst

Bram Chardon twijfelt nog of hij de overstap maakt naar de paarden, de discipline waar ook zijn vader IJsbrand in uitblinkt, of dat hij over twee jaar in Breda zijn wereldtitel bij de pony’s opnieuw gaat verdedigen.
'Hij heeft zeker het talent om nog ver te komen, en de manier waarop hij in Pau heeft gewonnen is bewonderenswaardig', aldus vader IJsbrand Chardon. 'Maar hij gaat ook studeren in Rotterdam en dat vinden we toch ook belangrijk als ouders. Dit kampioenschap is in ieder geval mooi meegenomen.'