Stemwijzer Alphen aan den Rijn 3700 keer bezocht

ALPHEN AAN DEN RIJN - De stemwijzer van de vervroegde gemeenteraadsverkiezingen in Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude is zo´n 3700 keer ingevuld. In totaal zijn er 89.000 kiesgerechtigden in de drie gemeenten. Volgens de gemeente wordt de stemwijzer vooral de laatste dagen voor de verkiezingen flink bezocht.
Op 1 januari 2014 fuseren Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude tot één gemeente. De gemeenteraadsverkiezingen zijn daar daarom eerder dan in andere gemeenten, namelijk op woensdag 13 november.
Hoewel in alle dorpen de verkiezingsborden zijn beplakt en partijen al druk aan het flyeren zijn, leven de verkiezingen bij de inwoners nog nauwelijks. Volgens de gemeente gaan de verkiezingen meer leven naarmate ze dichterbij komen. 'Vooral de zwevende kiezers gaan op het laatste moment gebruik maken van de stemwijzer, omdat ze nog een keuze moeten maken,' aldus een woordvoerder van de gemeente. 'Dat heeft ook te maken met de media-aandacht voor de debatten die nog komen'.

Belangrijkste thema's

Op de stemwijzer kunnen de kiezers ook aangeven welke thema's ze het belangrijkste vinden. Bovenaan staat de tegenprestatie voor de bijstand. Op nummer twee de onroerendezaakbelasting en op drie de sluitingstijd van de winkels. Helemaal onderaan staat de lokale omroep.
Omroep West houdt dinsdag 12 november, de avond voor de verkiezingen, een verkiezingsdebat. Het debat wordt rechtstreeks uitgezonden op 89.3 Radio West tussen 17.00 en 18.00 uur.