Schaatsploeg BrandLoyalty van Jac Orie gaat gewoon door

Jac Orie
Jac Orie
DEN HAAG - De overname van het Nederlandse bedrijf BrandLoyalty door het Amerikaanse Alliance Data Service heeft geen gevolgen voor de gelijknamige schaatsploeg van de Haagse coach Jac Orie.
‘Totaal niet’, laat topman Robert van der Wallen woensdag weten op de website van de ploeg. ‘We blijven de schaatsploeg sponsoren. We hebben geen enkele intentie om te stoppen’, zegt hij. Het contract met de schaatsploeg, die gewoon doorgaat onder de naam Team BrandLoyalty, loopt door tot oktober 2015.
Het Amerikaanse ADS maakte dinsdag de overname bekend. Voor circa 360 miljoen dollar (circa 266 miljoen euro) verwerft het een meerderheidsbelang in het in Den Bosch gevestigde BrandLoyalty, dat onder meer programma's ontwikkelt voor klantenbinding.
Voor Van der Wallen is het belangrijk dat er rondom de equipe geen enkele opwinding ontstaat, omdat hij wil dat de schaatsers zich volledig kunnen focussen op de komende wedstrijden. 'Het is voor mij heel belangrijk dat er rond het team rust is, aangezien ze zich voorbereiden op de komende Winterspelen van Sotsji.'
De schaatsers van de ploeg zijn dinsdagavond ingelicht over de overname. Op dit moment verblijven zij in de Canadese stad Calgary, waar komend weekeinde de eerste wereldbekerwedstrijden van het seizoen plaatsvinden. Kjeld Nuis, Jan Smeekens, Ronald Mulder en Stefan Groothuis komen daar in actie.