PvdA Den Haag droomt alweer van het pluche

Buitenkant stadhuis Den Haag
Buitenkant stadhuis Den Haag
DEN HAAG - De PvdA in Den Haag heeft al potentiële wethouders geselecteerd voor na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014. Bronnen op het stadhuis bevestigen aan Omroep West vier van de vijf namen.
Het gaat om raadslid en landelijk onderhandelaar van de Algemene Onderwijsbond Rajesh Ramnewash, raadslid en fractiesecretaris Lobke Zandstra en Jos de Jong, raadslid en kandidaat-lijsttrekker van de PvdA. Ook de huidige wethouder Rabin Baldewsingh is geschikt bevonden voor een nieuwe termijn.
De vijfde kandidaat-wethouder zou iemand zijn die momenteel geen politieke functie op het Haagse stadhuis heeft.

Selectiecommissie

Een selectiecommissie onder leiding van voormalig staatssecretaris Nebahat Albayrak heeft de kandidaten beoordeeld en een aanbevelingslijst gemaakt. Zaterdag maakt de commissie de namen officieel bekend.
Opmerkelijk is dat Marieke Bolle solliciteerde voor een wethouderspost maar niet op de aanbevelingslijst staat. Zij was tussen 2008 en 2010 wethouder van Cultuur en Financiën in Den Haag en daarvoor was zij een jaar fractievoorzitter in de gemeenteraad.

Lijsttrekker

Woensdagavond wordt nog een andere strijd binnen de PvdA beslecht. Dan maakt het partijbestuur van de Haagse afdeling bekend wie de lijsttrekker van de partij wordt. Partijleden konden tot en met woensdag kiezen uit Jos de Jong, Rabin Baldewsingh, Gerard Verspuij en Marieke Bolle.