Ongecontroleerde treinkaartjes hergebruiken via Facebook

Vertrekbord NS station
Vertrekbord NS station
DEN HAAG - Wie een treinkaartje heeft dat tijdens de reis niet gecontroleerd is, kan er nu een andere treinreiziger blij mee maken. Via verschillende Facebookgroepen in onze regio kunnen de ongecontroleerde kaartjes worden hergebruikt.
Het begon gisteren met de Facebookgroep Treinkaartje delen Utrecht Centraal. De beheerders melden dat zij binnen anderhalf uur vijfhonderd likes hadden. Inmiddels staat de teller op meer dan drieduizend likes. Er zijn inmiddels ook groepen voor Den Haag Centraal, Den Haag HS, GoudaLeiden en Alphen.
Deelnemers wordt gevraagd hun ongecontroleerde treinkaartjes te verstoppen op het station. In de Facebookgroep moeten zij vervolgens laten weten waar zij het kaartje verstopt hebben, zodat een andere treinreiziger ermee kan reizen.

Stijgende tarieven

De Facebookgroep is een aanklacht tegen de almaar stijgende tarieven van het openbaar vervoer. Die hebben volgens de initiatiefnemers 'de bovengrens bereikt'.
De NS noemt het initiatief 'creatief', maar wijst erop dat mensen die met een tweedehands treinkaartje reizen een dienst gebruiken waar niet voor betaald is. De salarissen van conducteurs en ander NS-personeel komen daardoor in gevaar.