Hulppredikant (78) Christus Triumfatorkerk Den Haag op non-actief na ‘grensoverschrijdend gedrag’

orgel
orgel
DEN HAAG - Een actief kerklid van de Christus Triumfatorkerk is ontheven uit zijn kerkelijke functies, omdat er recent meldingen bij de kerk zijn binnengekomen van 'grensoverschrijdend gedrag' door de man. Een woordvoerder van de kerk in het Bezuidenhout in Den Haag bevestigt dat aan Omroep West.
Wat er precies is gebeurd, wil de kerk niet kwijt. 'Over de man zijn verschillende meldingen binnengekomen, maar het gaat niet om recente zaken', zo luidt de verklaring van de kerk. Of er aangifte tegen de man is gedaan is niet bekend.
Afgelopen zondag werden de gemeenteleden op de hoogte gesteld van zijn schorsing.

Geschorste is oud-voorzitter Kerkenraad

De man van 78 jaar is geen onbekende in de protestants-christelijke gemeenschap in Den Haag. Hij is 40 jaar voorzitter van de Kerkenraad geweest en hij is actief bestuurslid van de Protestants Christelijke Ouderen Bond in Den Haag. 
Daarnaast was hij ruim 25 jaar voorzitter van de Haagse tak van het Genootschap Nederland-Israël. Naast zijn kerkelijke werk is hij bestuurslid van de Stichting Wijkberaad Bezuidenhout.

Kerklid was ook hulppredikant

De man was ook hulppredikant en ging regelmatig kerkdiensten voor in de Christus Triumfatorkerk. De laatste keer dat hij dat deed was afgelopen mei. Hij betrok de kerk bij zijn activiteiten die hij ontplooide in Sri Lanka. Zo steunt hij twee weeshuizen voor voornamelijk jonge meisjes in het Aziatische land.
De stichting die hij daarvoor oprichtte, Stichting Vrienden Van Sri Lanka, is voor een groot deel afhankelijk van giften van de kerk in Den Haag. De man deed ook actief mee aan evangelisatiecampagnes in Sri Lanka.

Man ontkent berichtgeving seksueel misbruik

Dagblad Trouw publiceerde woensdag een artikel over de schorsing van de man. In dat bericht werd gesteld dat de man op non-actief is gesteld in verband met seksueel misbruik van kinderen. Ook zou hij hier al eerder voor veroordeeld zijn.
De man zelf laat in een reactie aan Omroep West weten dat de publicatie van dagblad Trouw over de zaak niet klopt. De voorganger ontkent ook dat er sprake is geweest van grensoverschrijdend gedrag, zoals de kerk beweert.