Treinkaartjes delen in Den Haag nog geen succes

DEN HAAG - Haagse treinreizigers lopen nog niet warm om ongebruikte kaartjes met andere reizigers te delen. Via de Facebookpagina ‘Treinkaartje delen’ kunnen reizigers hun ongecontroleerde ticket doorgeven aan een andere passagier.
De Facebookpagina ‘treinkaartje delen Utrecht Centraal’ bestaat sinds woensdag. Deze had binnen een paar uur al 8000 likes. 
De bedoeling van het fenomeen ‘Treinkaartje delen’ is dat reizigers met een ongecontroleerd treinkaartje hun ticket ergens verstoppen op het station. Vervolgens plaatsen ze een bericht op de Facebookpagina. Daarin laten ze weten voor welk traject het kaartje geldig is en waar het vervoersbewijs te vinden is. Op deze manier kan een andere reiziger het kaartje opzoeken en nog een keer gebruiken die dag.

Likes

De Facebookpagina van ‘Treinkaartje delen Den Haag Centraal’ heeft maar 107 likes, Holland Spoor zelfs maar 43. Het lijkt er dus op dat dit fenomeen nog niet echt een succes onder Haagse treinreizigers.
‘Ik vind het een slecht idee, je moet gewoon betalen voor de trein, het is toch een vorm van fraude', aldus een treinreiziger. Een ander lacht wat meewarig, ‘Dan moet ik op het station gaan zoeken naar het treinkaartje? Ergens achter een vuilnisbak?  Ik dacht het niet.’

Salarissen NS in gevaar

De NS noemt het initiatief 'creatief', maar wijst erop dat mensen die met een tweedehands treinkaartje reizen een dienst gebruiken waar niet voor betaald is. De salarissen van conducteurs en ander NS-personeel komen daardoor in gevaar.